Leppemaske

Hva er leppemaske?

Leppemaske kan virke relativt ny på markedet, har de faktisk vært populære i Asia i mye lenger tid.
Akkurat som koreanske hudpleie og sheet mask, ble også leppemaske satt i søkelyset da skjønnhetsbloggere ble fascinert av asiatisk hudpleie.
I hovedsak fungerer leppemasker på samme måte som ansiktsmaske, de er laget for å fukte huden din. En leppemaske passer over leppene dine for å fukte og fylle leppene dine. Du kan bruke maskene hver dag eller flere ganger i uken.

Hvordan fungerer leppemaske?

De fleste leppemasker lover å fukte leppene dine - som igjen vil glatte ut huden på leppene dine og få dem til å virke fyldigere. 
Mange leppemasker inneholder også kollagen, som de hevder vil fungere som en mini leppefyller.
I likhet med vanlige masker, vil leppemasker bidra til å fukte leppene dine og huden rundt leppene dine ved å påføre en kombinasjon av vitaminer, mineraler og annen godhet i den leppen din.
Mange leppemasker inneholder de samme ingrediensene som vi bruker i andre fuktighetsgivende hudpleieprodukter, som hyaluronsyre, vitamin C, vitamin E og glyserin.

Hvordan bruke leppemaske?

  1. Leppemasker kan variere av flere faktorer, for eksempel størrelse og smak. Du vil kanskje ha en større leppemaske for å få tørr hud rundt leppene dine, eller hvis du for eksempel har fyldigere lepper. Noen har også smakfulle smaker, og det kan være en avgjørende faktor. Maskene har fuktighetsgivende ingredienser, så hvis du har en allergi, må du sjekke ut ingrediensene før du bestemmer deg for en.

  2. Skrubb leppene dine. De fleste leppemasker anbefaler å skubbe leppene dine først, spesielt hvis leppene dine er litt rufsete med tørr hud. Du kan bruke en leppeskrubb, eller du kan bare gni en våt vaskeklut over dem for å fjerne død hud.

  3. Tørk leppene. Før du bruker leppemasken, må leppene dine være tørre. Ellers vil masken ha problemer med å holde seg fast i leppene dine. 

  4. Legg leppemasken godt over leppene. La masken ligge være på 10 til 15 minutter. Les instruksjonen for den spesifikke masken du bruker. Når tiden er ute, skreller du av masken og kaster den i søpla siden det er til engangsbruk.