Ansiktsmaske


Sheet masks er ansiktsmasker som er enkle å bruke, og passer perfekt til alle ansiktsformer. Unn deg selv en avslappende stund mens huden din tilføres rikelig med fuktighet, vitaminer eller valgfritt serum.  

Verdt å vite om ansiktsmasker 

Ansiktsmasker av typen sheet masks består vanligvis av ark i materialene silke, hydrogel, papir eller bomull. Alle maskene har åpning til øyne, nese og munn. Denne typen ansiktsmasker omtales også for dukmasker. 

Arkene er tilsatt ulike ingredienser som trenger inn i huden din og tilfører den næring og fuktighet. Etter at anbefalt virketid er over, skal du massere restene inn i huden. Disse ansiktsmaskene skiller seg dermed fra de tradisjonelle typene som skal vaskes av etter bruk.

Ansiktsmasker er suverene når huden din trenger fuktighet og næring, og du finner også masker for forskjellige hudtyper og hudproblemer.

Sheet masks ansiktsmasker ble oppfunnet av japanske geishaer

Japanske geishaer er kunstnere og underholdere som er kjent for sin skjønnhet. For over 100 år siden samlet de stoffrester av silke fra kimonokjoler, dyppet silkebitene i blomstervann og la dem på ansiktet. Dette ble en del av deres hudpleierutiner. 

Salg av ansiktsmaskene sheet masks har i dag eksplodert over hele verden som en ukentlig skjønnhetsrutine. Til tross for at denne typen ansiktsmasker opprinnelig stammer fra Japan, blir et stort antall sheet masks produsert i Korea av ledende kosmetikk- og hudpleieselskaper. 

Valg av ansiktsmaske

Alle våre ansiktsmasker har ulike egenskaper i tillegg til å gi huden fuktighet. Du kan for eksempel velge en ansiktsmaske med aktivt kull som renser huden i dybden, en maske med aloe vera-ekstrakt som jevner ut pigmenteringer i huden eller en sheet mask med kollagen som forbedrer hudens elastisitet.

Er huden din trøtt og gusten, kan vi anbefale ansiktsmaske med niacinamid, som både jevner ut ansiktshuden og gir en ekstra fin glød.

Ansiktsmasker med vitaminer

Vi har et variert utvalg av ansiktsmasker som er beriket med vitaminer, og KOKOSTAR Vitamin Happy Mask tilfører huden din både fuktighet og beskytter den mot frie radikaler. Ansiktsmasken er tilsatt C- og E-vitamin, i tillegg til niacinamid som gir huden din en vakker glød. Duken i denne ansiktsmasken er laget av lyocell og lotusfibre.

En annen ansiktsmaske som er tilsatt vitamin C, er BRTH Vitamin C Velvet Mask fra Korea. Dukmasken inneholder fruktekstrakter fra sitron og kiwi, og gir ansiktshuden din en frisk glød. I tillegg reduserer den pigmentering. 

Også ORGAID Vitamin C and Revitalizing Organic Sheet Mask inneholder vitamin C fra appelsinskall og granatepler. Dette er en vegansk og økologisk ansiktsmaske som vil bidra til å redusere pigmentflekker, og gi deg en fastere og mer ungdommelig hud. Duken i ansiktsmasken er laget av “ecoderma” - en avansert teknologi som lar huden puste. Ansiktsmasken er helt uten kjemiske konserveringsmidler. 

TONYMOLY Master Lab Vitamin C Sheet Mask er enda en ansiktsmaske som er tilført vitamin C. Dukmasken er laget av et ekstra tynt materiale, som legger seg perfekt på huden. Ansiktsmasken gjør huden din frisk og strålende og motvirker pigmentflekker. 

BRTC Vitamin H Sheet Mask er en hypoallergen ansiktsmaske fra Korea som er laget for å lindre hudirritasjoner. Vitamin H er det samme som Biotin, som hjelper deg å opprettholde en sunn hud. Dukmasken er laget av 100% bomull, og inneholder dessuten tea tree-olje og ingefærrot.

BRTC Vitamin A Sheet Mask er tilsatt vitamin A og forbedrer hudens elastisitet. Den hjelper til også for å redusere fine linjer i huden. Ansiktsmasken er laget av bomull, og inneholder kollagen og vegetabilske ingredienser av tomat, gulrot og gresskar. 

Rens alltid huden før du legger på din ansiktsmaske

For å oppnå alle fordelene med ansiktsmasken, bør du først starte med å rense huden. Ikke bare kvitter du deg med smuss og make-up-rester, men hudcellene dine blir også klare til å kunne absorbere vitaminer, serum og fuktighet fra produktet.

Påfør ansiktstoner før du bruker ansiktsmasken  

En toner åpner porene i ansiktet ditt, renser i dybden og balanserer hudens pH-verdi. Den gjør dermed huden din klar for å tiltrekke seg ingrediensene fra ansiktsmasken på en best mulig måte. 

Ansiktsmaskene sheet masks er dynket i serum

Når du åpner emballasjen på din ansiktsmaske, vil det kunne dryppe litt væske fra produktet. Dette er helt normalt. For å unngå søl på klær eller lignende kan det være lurt å stå over vasken på badet ved påføring. 

Væsken består av overflødig serum som ansiktsmasken ligger i, og som skal gi huden din fuktighet, vitaminer eller andre viktige næringsstoffer.

Enkel metode for påføring av ansiktsmaske

  1. Ved påføring av ansiktsmaske av typen sheet mask starter du med å plassere duken med serumet på pannen. Huden skal være helt tørr før du tar på ansiktsmasken. Deretter fortsetter du nedover ansiktet. Tilpass maskens hull over øyne, nese og munn, og pass på at masken kleber seg godt til huden din.

  2. Glatt ut eventuelle ujevnheter på ansiktsmasken, slik at huden din oppnår optimal effekt og absorberer det næringsrike serumet.

  3. Slapp av i 20 - 30 minutter med ansiktsmasken på, eller bruk masken mens du ser TV, leser eller gjør andre ting. Har du overflødig serum i ansiktet etter bruk av ansiktsmasken, skal du massere restene av serumet inn i huden. 

  4. Husk å følge instruksjonen på pakken. Sheet mask ansiktsmasker skal ikke bli værende på huden lenger enn det som er oppgitt på hvert produkt. Fjern alltid ansiktsmasken mens den fremdeles er fuktig.

  5. Avslutt gjerne ansiktsbehandlingen med fuktighetskrem, etter at serumet fra ansiktsmasken har tørket godt inn i huden din. Dette bidrar til at virkestoffene fra masken holder seg lenger på huden din. 

Ansiktsmasker av typen sheet masks er beregnet for engangsbruk

Ansiktsmaskene er pakket inn enkeltvis, og er kun beregnet for engangsbruk. Sheet masks er derfor enkle og praktiske å bruke.

Hyppig bruk av sheet masks ansiktsmasker gir strålende og sunn hud

Har du en normal hudtype, kan du bruke ansiktsmasker så ofte du selv ønsker det. Noen koreanske damer bruker sheet masks ansiktsmasker hver eneste dag for å forebygge rynker og tørr hud, mens andre bruker maskene 1 - 3 ganger i uken.  

Dersom du er plaget av kviser eller har ekstremt sart hud, bør du begrense hvor ofte du bruker sheet masker.

Mer om materialene som brukes til ansiktsmasker

De ulike produsentene av ansiktsmasker benytter som regel forskjellige materialer på selve duken ved fremstilling av ansiktsmaskene. Det er stort sett følgende 4 typer ansiktsduker som finnes på markedet i dag:  

  • Bomull

  • Hydrogel

  • Bio-cellulose

  • Ecoderma

Bomull er et naturfiber som høstes fra bomullsplanten, og er mye brukt til produksjon av tekstiler. Klær, håndklær og sengetøy er ofte laget av bomull, og er et mykt og pustende materiale.  

Bomull absorberer serum i dukmaskene godt, men fester seg ikke like godt til ansiktet som det andre materialer gjør. Av den grunn bør man ligge og slappe av når ansiktsmasken benyttes. 

Hydrogel er et annet materiale som benyttes til ansiktsduker. Dette er et 3D-strukturert biokompatibelt polymernettverk som også brukes av leger til å behandle sår og hudskader. Myke kontaktlinser produseres også av hydrogel.  

Materialet har en kjølende effekt, og absorberer ansiktsserumet godt.  En ansiktsduk av hydrogel har god festeevne til ansiktet, slik at man gjerne kan holde på med aktiviteter mens man har på seg dukmasken - uten at den faller av. Polymer er et ikke-pustende materiale

Ansiktsmasker med duk som er laget av naturfiberet bio-cellulose, fester seg også godt til huden. Likevel kleber den ikke like bra som hydrogel. Ansiktsmasker som er laget av bio-cellulose er supertynne og absorberer serumet godt. Bio-cellulosen fremstilles av fermentert kokosnøtt, og er et pustende materiale.

Den nyeste generasjonen materiale for fremstilling av ansiktsduker heter ecoderma. Dette er et pustende stoff som er utviklet ved hjelp av avansert teknologi. Produktet er økologisk og kleber seg utmerket til ansiktet, slik at man kan bevege seg og gjøre aktiviteter mens man har på ansiktsmasken. 

Ecoderma ansiktsduk absorberer serumet dypt inn i huden, og er dessuten behagelig å ha på ansiktet. Produktet er ikke testet på dyr, inneholder ingen kjemiske konserveringsmidler og er vegansk.