Sheet Mask

Sheet masker er enkle å bruke, og passer perfekt til alle ansiktsformer. Unn deg selv en avslappende stund mens huden din tilføres rikelig med fuktighet, vitaminer eller valgfritt serum. 

VERDT Å VITE OM SHEET MASKER 

Sheet masker består av ark i materialene silke, hydrogel, papir eller bomull, og har åpning til øyne, nese og munn. Arkene er tilsatt ulike ingredienser som trenger inn i huden din og tilfører den næring og fuktighet. Etter at anbefalt virketid er over, skal du massere restene inn i huden. Sheet masker skiller seg dermed fra de tradisjonelle ansiktsmaskene som skal vaskes av etter bruk.

Sheet masker er suverene når huden din trenger fuktighet og næring, og du finner også masker for forskjellige hudtyper og hudproblemer. 

SHEET MASKER BLE OPPFUNNET AV JAPANSKE GEISHAER

Japanske geishaer er kunstnere og underholdere som er kjent for sin skjønnhet. For over 100 år siden samlet de stoffrester av silke fra kimonokjoler, dyppet silkebitene i blomstervann og la dem på ansiktet. Dette ble en del av deres hudpleierutiner.

Salg av sheet masker har i dag eksplodert over hele verden som en ukentlig skjønnhetsrutine. Til tross for at sheet masker opprinnelig stammer fra Japan, blir et stort antall ansiktsmasker av denne typen produsert i Korea av ledende kosmetikk- og hudpleieselskaper. 

VALG AV SHEET MASKE

Alle våre ansiktsmasker har ulike egenskaper i tillegg til å gi huden fuktighet. Du kan for eksempel velge sheet maske med aktivt kull som renser huden i dybden, maske med aloe vera-ekstrakt som jevner ut pigmenteringer i huden eller sheet maske med kollagen som forbedrer hudens elastisitet. 

Er huden din trøtt og gusten, kan vi anbefale maske med niacinamide, som både jevner ut ansiktshuden og gir en ekstra fin glød.

RENS ALLTID HUDEN FØR DU LEGGER PÅ DIN SHEET MASKE

For å oppnå alle fordelene med ansiktsmasken, bør du først starte med å rense huden. Ikke bare kvitter du deg med smuss og make-up-rester, men hudcellene dine blir også klare til å kunne absorbere vitaminene, serumet og fuktigheten fra sheet masken.

PÅFØR ANSIKTSTONER FØR DU BRUKER SHEET MASKEN  

En toner åpner porene i ansiktet ditt, renser i dybden og balanserer hudens pH-verdi. Den gjør dermed huden din klar for å tiltrekke seg ingrediensene fra sheet masken på en best mulig måte. 

SHEET MASKER ER DYNKET I SERUM

Når du åpner emballasjen på din sheet maske for å bruke den, vil det kunne dryppe litt væske fra ansiktsmasken. Dette er helt normalt. For å unngå søl på klær eller lignende kan det være lurt å stå over vasken på badet ved påføring.  

Væsken er overflødig serum som sheet masken ligger i, og som skal gi fuktighet, vitaminer eller andre viktige næringsstoffer til huden din.

ENKEL METODE FOR PÅFØRING AV SHEET MASKE

  1. Ved påføring av sheet maske starter du med å plassere arket med serumet på pannen. Deretter fortsetter du nedover ansiktet. Tilpass maskens hull over øyne, nese og munn, og pass på at masken kleber seg godt til huden din.
  2. Glatt ut eventuelle ujevnheter på ansiktsmasken, slik at huden din oppnår optimal effekt og absorberer det næringsrike serumet.
  3. Slapp av i 20 - 30 minutter med masken på, eller bruk masken mens du ser TV, leser eller gjør andre ting. Har du overflødig serum i ansiktet etter bruk av ansiktsmasken, skal du massere restene av serumet inn i huden.  
  4. Husk å følge instruksjonen på pakken. Sheet masker skal ikke bli værende på huden lenger enn det som er oppgitt på hver maske. Fjern alltid masken mens den fremdeles er fuktig. 
  5. Avslutt gjerne ansiktsbehandlingen med fuktighetskrem, etter at serumet fra sheet masken har tørket godt inn i huden din. Dette bidrar til at virkestoffene fra ansiktsmasken holder seg lenger på huden din.

SHEET MASKER ER BEREGNET FOR ENGANGSBRUK

Ansiktsmaskene er pakket inn enkeltvis, og er kun beregnet for engangsbruk. Sheet masker er derfor enkle og praktiske å bruke.

HYPPIG BRUK AV SHEET MASKER GIR STRÅLENDE OG SUNN HUD

Har du en normal hudtype, kan du bruke ansiktsmasker så ofte du selv ønsker det. Noen koreanske damer bruker sheet masker hver eneste dag for å forebygge rynker og tørr hud, mens andre bruker maskene 1 - 3 ganger i uken. 

Dersom du er plaget av kviser eller har ekstremt sart hud, bør du begrense hvor ofte du bruker sheet masker.